Loppet och banan

Challenge Vansbro är en av Sveriges högst rankade triathlontävlingar på medeldistans bland triathleter. En av loppets mest uppskattade egenskaper är arenan med alla växlingar på samma ställe

Det är svårt att hitta ett bättre lopp för att visa upp det vackra i Sverige, jag älskar arenan och naturen omkring Vansbro är fantastisk. Jag tror att kombinationen av skog och natur tillsammans med publiken och gemenskapen kommer bli det som verkligen sätter Challenge Vansbro på kartan.

Lisa Nordén olympisk silvermedaljör i triathlon London 2012

Loppet startar i Västerdalälven med friskt vatten direkt från Fulufjället i norr. I älven finns bryggor bemannade med funktionärer som bevakar dig under simningen.

Cyklingen tar plats längs de östgående, slingrande vägarna omringade av skog och röda stugor med vita knutar. Banan är platt och snabb.

Löpningen består av en tvåvarvsbanan som tar plats i centrala Vansbro. Längs banan finns gott om energidepåer och våra fantastiska funktionärer och invånarna i Vansbro kommer att heja på dig ända fram till mål.

Efter målgång kan du få välförtjänt massage, sjukvård, äta mat i restaurangtältet och njuta av feststämningen på arenan.