Elitatleten Lisa Nordén

Elitaktiva

Elitaktiva i Challenge Vansbro

Challenge Family har stor respekt för alla elitaktiva som tävlar i våra evenemang runt om i världen och är väldigt glada över atleternas bidrag till triathlonsporten. Som ett led i detta vill vi medverka i att ge de bästa möjliga förutsättningar för elitaktiva att prestera efter bästa möjliga förmåga. För att kunna delta i PRO klassen i Challenge Vansbro måste du ansöka om och få en startplats i PRO klassen hos Challenge Family. När du fått en startplats är det upp till Challenge Vansbro att komma överens med den aktive om vilka förmåner som kan erbjudas. Som PRO aktiv kommer du automatiskt att få följande förmåner för Challenge Vansbro Medeldistans:

  • Fri anmälningsavgift för PRO aktiva som rankas 1-250 i prispengarankningen. Möjlighet till fritt boende finns också.
  • 50% rabatt på anmälningsavgiften för idrottare som rankas 251 – 400 i prispengarankningen.
  • För idrottare som rankas 401 eller högre bestäms förmånerna av tävlingsledaren.

 

För ytterligare information, kontakta Åsa Annerstedt: asa.annerstedt@vansbrosimningen.se

Prispengar

Placering Dam Herr
1 3500 Euro 3500 Euro
2 2100 Euro 2100 Euro
3 1400 Euro 1400 Euro
4 1150 Euro 1150 Euro
5 850 Euro 850 Euro
6 500 Euro 500 Euro
10 anledningar varför Challenge Vansbro är ditt nästa äventyr
  1. DET FRISKA VATTNET

Västerdalälvens friska vatten är en nog så bra anledning att simma i Vansbro. Västerdalälven har sin källa vid Fulufjället i norra Dalarna och flyter samman med Österdalälven vid det så kallade Älvmötet i Djurås, tillsammans bildar de två älvarna Dalälven, Sveriges tredje längsta älv.

 

  1. VARIATIONEN

Under Vansbrosimningens två helger arrangeras 11 olika lopp. Allt från 25 meter i bassäng för barn till 10 000 meter i öppet vatten, och naturligtvis triathlon. Första helgen är vår Challenge-helg med Challenge medeldistans och olympisk distans men även Vansbro 10k (10km öppet vatten-simning) och Vansbro Öppen Älv (3km öppet vatten-simning).

Läs mer om Vansbrosimningens lopp här: http://vansbrosimningen.se/våra-lopp/

  1. TRADITIONEN

Vansbrosimningen startade redan 1950 när de goda vännerna Mats Qvarfot och Einar Anselius satt vid strandkanten och gjorde planer för ett propagandasim som så småningom blev Vansbrosimningen 3km. Propagandasimmet med 10 deltagare (1950) har utvecklats till ett av världens största öppet vatten-evenemang. Vill du uppleva historiens vingslag så ska du absolut delta i Vansbrosimningens lopp!