Challenge Vansbro Medeldistans

Medeldistansloppet är Challenge Vansbros huvudlopp och arrangeras lördagen den 1:a juli 2023. Challenge Vansbro Medeldistans erbjuder en PRO-klass, utöver detta finns åldersklasser (AG) och motionsklass.

Som deltagare i Challenge Vansbro får du ta del av en mångårig tradition i Sveriges kanske trevligaste triathlontävling. ​Challenge Vansbro ambition har alltid varit att deltagare och publik ska få en riktigt härlig upplevelse där gemenskap, värme och glädje går före prestation.

Under årets medeldistanstävling kommer du som motionär kunna tävla tillsammans med den yttersta eliten i Sverige, då årets Svenska mästare i dam- och herrklassen koras. 

Fakta Medeldistans

  • Start: den 1 juli 2023 från kl 11:00 – Se fullständigt tidsschema här
  • Åldersgräns: 18 år
  • Simning: 1900m, Cykling: 90km, Löpning: 21km
  • Incheckning cykel: lördag 08:00-10:00
  • Sista anmälningsdag för att delta i SM&RM klass är 17:e juni.
  • Race Briefing fredag 30 juni (online)

Kartor

Här hittar du alla kartor.

Länkar

Svenskt Mästerskap

Svenskt Mästerskap Elitklass:
Challenge Vansbro Medeldistans 2023 är ett Svenskt Mästerskap för elitklasserna i dam respektive herr. Svenska elitaktiva som önskar delta i SM klassen Elit måste anmäla sig i PRO klassen (Herr starttid kl 11:00, Dam starttid kl 11:03). Observera att du måste ha en svensk tävlingslicens för att delta i SM klass. Det behövs ingen PRO licens hos Challenge Family för att delta i SM klass.

Riksmästerskapen

Riksmästerskap åldersklasser (AG)
Challenge Vansbro Medeldistans 2023 är ett Riksmästerskap för åldersklasser i dam respektive herrklass. Åldersklasserna är uppdelade i 5-års intervall med start från 20-24 år, 25-29 år osv.. Svenska AG-aktiva som önskar delta i RM klassen måste anmäla sig i Challenge Vansbros AG klass (starttid 11:10). Observera att du måste ha en tävlingslicens för att delta i RM klass.

PRO-licens

PRO klass Challenge Vansbro:
För att delta i PRO klassen krävs en separat PRO-licens som fås genom Challenge Family. Läs mer om PRO licens här: PRO Athlete Challenge Vansbro. Endast deltagare i PRO klassen tävlar om prispengar.

Upptäck Dalarna

Att resa i Dalarna är som att uppleva ett Sverige i miniatyr. Fjällen och den samiska kulturen, sjöarna och bergen, de röda stugorna, hantverkstraditionen och den spännande industrihistorien. Allt samlat på nära håll.  Hos visitdalarna.se kan du boka evenemang och aktiviteter och hitta massor av inspiration och tips på smultronställen i Dalarna.