TRÄNINGSPROGRAM ”BLI EN FINISHER”
av Clas Björling

Är du redan anmäld till sommarens triathlonfest i Vansbro eller går du i tankarna på att anmäla dig? I så fall är det bara att gratulera då jag nu satt ihop ett enkelt, men väldigt genomtänkt träningsprogram, som avslutas med just medeldistansen Challenge Vansbro 1 juli.

OM TRÄNINGSPROGRAMMET

Träningsprogrammet riktar sig främst till dig som har en liten grund i konditionsträning och ska köra Challenge Vansbro för första gången med målet att klara loppet på ett bra sätt. Detta program kommer att släppas i 4 veckors block där var 4:e vecka har lite extra fokus på just återhämtningen, då är det fyra träningsfria dagar den veckan mot två de andra veckorna.

Då vi redan kommit in i februari så räknar jag med att ni kommit igång med träningen lite grann och är redo att gå in i mer specifik triathlonträning med fokus på just simning, cykel och löpning. Är det så att ni gillar att åka längdskidor så går det bra att lägga in skidåkning istället för ett av cykelpassen och/eller ersätt ett simpass för att sedan ta upp mer cykling och simning igen enligt schemat.

VILODAGAR OCH ÅTERHÄMTNING

Jag har lagt måndagar och fredagar för vila och återhämtningsdagar men ni kan givetvis kasta om dagarna om det passar er bättre med vila på några andra dagar. Programmet baserar sig under kommande veckor på 2 pass simning, 2 pass cykel och 2 löppass (ett eget löppass och ett direkt efter ett cykelpass). Vill du sen lägga till 1-2 enkla styrkepass så är det okej men se till att ha minst en träningsfri dag per vecka!

Ladda ner träningsprogrammet här:

Träningsprogram vecka-6-9

Träningsprogram vecka 10-13.

Träningsprogram vecka 14-17

Lycka till så ses vi vid mållinjen! 
Clas Björling
Tävlingsledare Challenge Vansbro